Él Svédországban egy kamasz lány, aki hangot adva a klímaváltozás veszélyeinek, felkeltette a világsajtó figyelmét. Kezdetben egyedül tüntetett a svéd parlament előtt, ma tömegek csatlakoznak hozzá.

Greta Thunberg tavaly nyáron, augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát, ami globális tömegmozgalommá vált. Néhány hónappal később, már 123 országban 2.000-nél több helyszínen tartottak tüntetést, közel 1,9 millió résztvevővel. A fiatal lány által kezdeményezett Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) mozgalom célja, hogy felhívja a világ figyelmét az éghajlatváltozás problémáira. Greta elsősorban a döntéshozókat szeretné megszólítani Skolstrejk för klimatet (Iskola sztrájk az éghajlatért) feliratú tábláival és kitartásával, ezért tüntetéseinek emblematikus helyszínévé vált a stockholmi parlament lépcsője.

Bár egyelőre szabálymódosítás nem született a tüntetések okán, a mozgalom sok millió ember hozzállását megváltoztatta. Július 21-én pedig Greta megkapta a Szabadság-díjat, melyet Franciaországban alapítottak a normandiai partraszállás emlékére. A lány elszántságát igazolja, hogy a kitüntetéssel járó 25.000 eurót négy környezetvédelmi szervezetnek ajánlotta fel, és az a fegyvertény is, hogy a davosi Világgazdasági Fórumra 32 órányi vonatozás árán jutott el, mivel nem volt hajlandó környezetszennyező repülővel menni.

A klímaváltozás komoly veszélyekkel fenyeget, érinti lakókörnyezetünket, befolyásolja, hogy mennyit fizetünk az élelmiszerért, és az egészségünkre is hatással van. Ezért a legjobb megoldás, ha búcsút intünk a fosszilis energiahordozóknak, és előnyben részesítjük a megújuló energiaforrásokat.

Ha Ön is szeretne tenni a klímaváltozás ellen, válasszon napelemes rendszert és kérjen ajánlatot. Kalkulátorunkkal könnyen megtudhatja, mekkora rendszerre van szüksége.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!