Az elmúlt években rohamosan nőtt a napelem rendszerek telepítésének száma és 2019-ben is folytatódik a növekedés. Az IHS Markit nemrég megjelent kutatása alapján, 2019-ben 18%-kal fog növekedni a napelem telepítések száma. Ez összkapacitásban, 123 GW-os teljesítmény növekedést fog eredményezni.

Ugyanebben a tanulmányban kijelentették, a , a világ összes napenergia termelésének kétharmad részét Kínán kívüli termelők fogják előállítani. A kijelentést, az új piacok fejlődésére és a drasztikus piacnövekedésre alapozzák.

Argentína, Egyiptom, Dél-Afrika, Spanyolország és Vietnám együttvéve 7%-kal növeli majd az össztelepítések számát, így 7GW-tal járulva hozzá a globális össztermeléshez. Mintegy 45 ország piacán várható 20%-nál magasabb növekedés.

Ami az Egyesült Államokat illeti, évi 28%-os növekedésre számíthatunk. Ez az érték azonban erős növekedést mutathat az elkövetkezendő évben, mivel a közszolgálati vállalatok előreláthatólag felgyorsítják majd hálózati projektjeik kivitelezését a 30%-os adókedvezmény kivonása miatt. A projektek nagy része előreláthatólag csak a kiszállítási fázisig fog eljutni a kedvezmény lejárta előtt. Ez a vállalatok számára azonban nem jelent problémát, mert a szállítási szakasz akár csak 5%-ának teljesítése esetén is, az adókedvezmény a projekt egészére érvényesíthető marad.

Az IHS Markit előrejelzései szerint, az ellátási lánc vonatkozásában nem figyelhető majd meg ilyen mértékű többlettermelés, így a különböző termelési szakaszok megrendelői sem fognak különösebb ármozgást tapasztalni. Míg 2018 második felében a Kínához hasonló erős piaccal rendelkező gyártók óriási keresletet tapasztaltak, a kisebb piacokra termelők, mint a mexikói, spanyol és vietnámi gyártók, már a 2019-ben várható árcsökkenések miatt aggódnak.

Most a 0%-os kölcsönnek köszönhetően Ön is hozzájárulhat a napelemek elterjedéséhez, kalkulátorunk segítségével mindössze pár perc alatt kiszámolhatja pontosan mekkora rendszerre van szüksége.

Forrás: PV-tech

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!