A globális felmelegedés elleni harc már elkezdődött és egyre többen csatlakoznak, legutóbb Bajorország tett egy nagy lépést, amire felfigyelt a világ.

Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder nemzeti klímavédelmi terv összeállításán dolgozik. A globális felmelegedés ellen fellépő tervezetnek három feltételnek kell megfelelnie. Először is hosszú távra, nem csak gazdasági fellendülés idejére szóló programok kellenek. A második feltétel, hogy a klímavédelem nem lehet a városi elitek projektje, amelyből kimaradnak a vidékiek. A harmadik feltétel, hogy a klímavédelem legyen innovációs és technológiai offenzíva, mert csak jobb technológiával lehetünk meggyőzőek, és nem tiltásokkal, korlátozásokkal – fejtette ki a miniszterelnök egyik nyilatkozata során. Példaként megemlítette; nem akarja előírni az embereknek, hogy repülővel vagy vonattal utazzanak, viszont vonzóbbá akarja tenni a vasúti közlekedést a légi közlekedésnél. Ehhez azonban jóval olcsóbb vonatjegyek kellenek, ezért a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell a vasúti közlekedés áfaterhét.

Markus Söder azt is kiemelte, hogy a német autóiparnak ismét globális technológiai éllovassá kell válnia, ezért beruházásokra van szükség egyebek mellett az alternatív meghajtási eljárások, köztük az üzemanyagcellás technológia és a szintetikus üzemanyagok területén. Szintén a tervek között szerepel 30 millió facsemete ültetése a tartományban. Emellett átalakítják az építési és várostervezési szabályozást, ösztönzik a fűtőolajjal működtetett fűtésrendszerek átállítását megújuló energiaforrásokra és támogatják a napenergia felhasználását.

Ha Ön is szeretne tenni a klímavalózás ellen, válasszon saját napelemes rendszert és kérjen ajánlatot. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!