Az autógyárak többsége már elkezdett elektromos autókat gyártani, ezért egyre jobb akkumulátorok jelennek a piacon.

Az elektromos autókkal kapcsolatban két fontos tényezőt kell figyelembe vennünk: az egyik a hatótávolság, a másik pedig az elektromos autók töltési ideje.

Jelenleg a legtöbb elektromos autó gyártó lítium ion akkumulátorokat használ, viszont a teljesítményük és a töltési idejük nem a legmegfelelőbb. A Toshiba azonban megalkotta a SCiB újratölthető akkumulátor cellákat.

Még 2008-ban készítették el az úgynevezett SCiB újratölthető akkumulátor cellákat, amit most továbbfejlesztettek.

A fejlesztéseknek köszönhetően az elektromos autók 320 kilométert is képesek megtenni, hat perc töltés után.

2008-ban a SCiB-ekben az anódok lítium titánium oxidokból készültek, az új SCiB celláknál titánium nióbium oxidot alkalmaztak. Az újításnak köszönhetően az akkumulátor képes megtartani kapacitása 90%-át 5000 töltést követően is.

A Toshiba nem adott információt arról, hogy milyen erős töltőkre lesz szükség ahhoz, hogy a gyors hat perces töltési idő megvalósítható legyen.

A 320 kilométeres hatótávolság jó eredménynek számít, hat perc töltéssel, viszont a Samsung akkumulátorok akár 700 kilométert is tudnak garantálni, a benzines autók pedig átlagosan 663 kilóméter megtételére képesek egy tankolással.

A Toshiba bizakodó, úgy gondolják, hogy találmányuk elhozza az elektromos autózás jövőjét.

 

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!