Eddig csak a fejlesztők asztalán szerepeltek a napelemes autók tervei, nemrég viszont nagyot álmodott a Toyota és legyártotta az eddigi leghatékonyabb napelemes modelleket.

A Toyota nemrég bemutatta a Prius hibrid modelljének napelemes változatát, ami menet közben is képes önmagát tölteni. A Prius Primeban az elektromos motor akkumulátorát a karosszériára telepített napelemek töltik vissza. Szolárelemekből több is van az autón: a tetőn, a motorháztetőn és a csomagtérajtón. Az csúcstechnológiás modell 44,5 kilométert is képes megtenni napelemes hajtással. Ez nagy mérföldkő az autóiparban, hiszen az eddigi szolár autók jó esetben 6 kilométert tudtak megtenni kizárólag napelemes töltöttséggel.

Az újdonságnak számító szolárpanelekkel működő autók Japánban már kaphatóak, csak idő kérdése, hogy mikor lesznek elérhetőek Európában. Ezekkel a fejlesztésekkel a Toyota elérte, hogy az eddigi legmodernebb technológiát magáénak nevezheti.

A megújuló energiákkal működő autók nagymértékben csökkentik a káros anyag kibocsátást, amire égető szükség van. A piac képviselői szerint rövid időn belül még többen térnek át a környezetbarát autók használatára. Például, felmérések igazolák, hogy Amerikában 2025-re az autók 15 százaléka hibrid meghajtással működik majd, a tavalyi vében ez az arány 2,7 százalék volt.

Ha Ön is szeretne saját napelemes rendszert, kérjen ajánlatot. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk.

 

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!