Sokak nincsenek tisztában azzal, hogy miként is működik, milyen lépésekből áll egy napaelemes rendszer kialakítása, ezért ebben a cikkben bemutatjuk azokat a lépéseket, amik a folyamat leglényegesebb mérföldköveit képezik.

A KIALAKÍTÁS 9 LÉPÉSE
  1. Ajánlatkérés

Az ajánlatkérés a legelső lépés a napelemes rendszerek kialakításának folyamatában. Amennyiben megvan az érdeklődés, illetve a szándék, hogy zöld energia termelésével akarjuk fedezni háztartásunk fogyasztását, akkor célszerű ajánlatot kérni egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó cégtől, mint az EU-Solar Zrt.

  1. Személyes konzultáció

Az ajánlatkérést követően általában egy értékesítő felveszi az ajánlatkérővel a kapcsolatot, amely során leegyeztetik és pontosítják az ügyfél igényeit és lehetőségeit.

  1. Ajánlatadás

A pontos igények és lehetőségek tudatában az ajánlatadó cég szakemberei a helyszíni felmérést követően elkészítik az adott rendszerre vonatkozó árajánlatot, melyet részletesen is ismertetnek az ügyféllel.

  1. Szerződéskötés

Amennyiben az ajánlatban foglaltak elnyerik az ügyfél tetszését, akkor megköttetik a szerződés, mely részletesen tartalmazza a kivitelező cég vállalásait és a kialakításra kerülő napelemes rendszer sajátosságait.

  1. HMKE igénybejelentés

Az egyik kezdeti lépése a háztartási méretű kiserőmű (HMKE) igénybejelentése a területen illetékes szolgáltató felé. Ezt a folyamatot a kivitelezést vállaló cég engedélyeztetést végző munkatársai végzik az ügyfelek megfelelő adatszolgáltatását is kérve.

  1. Tervezés és a csatlakozási dokumentáció benyújtása

A rendszer pontos megtervezését elvégzik a kivitelező cég szakemberei, majd többek között ezek alapján benyújtásra kerül a csatlakozási dokumentáció a hálózati szolgáltató felé.

  1. Kivitelezés

A napelemes rendszerek kialakításának egyik leglátványosabb része a kivitelezés. Az ügyféllel egyeztetett időpontot követően megkezdődik a szerkezet elhelyezése a kijelölt tetőszerkezeten. Ez a folyamat egy HMKE esetében csupán pár napot vesz igénybe.

  1. Hálózatra való csatlakozás

A kivitelezést és minden engedély beszerzését követően hálózatra csatlakoztatható a kialakított napelemes rendszer.

  1. Termelés

Amennyiben már az összes engedély rendelkezésre áll és a szolgáltató engedélyezte a hálózatra való termelést, akkor gondtalanul élvezhető a zöld energia előállítása és az áramszámla drasztikus lecsökkenése, esetleges megszűnése.

Meg szeretné tudni mennyibe kerül egy napelemes rendszer? Kérjen ajánlatot! Az ingyenes kalkulációt követően 15 percen belül személyre szabott, részletes árajánlatot küldünk az Ön részére.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!