Merőben új elektromosautó-töltőállomást adtak át Hollandiában. Az innovatív elképzelés alapja egy 20 töltőpontot biztosító állomás, mely fölé egy 200 napelemből álló tető került, kiegészítve egy akkumulátorral, mely a megtermelt áram tárolásáért felelős.

A villanyautózás kétségkívül környezetkímélőbb megoldása a közlekedésnek, még akkor is, ha nem megújuló energiaforrást alkalmaznak. Példamutató olyan kezdeményezéseket látni, ha napenergiát használnak az autótöltőknél, hiszen ez okozza a legkisebb üvegházhatású gáz-kibocsátást. Ezen felül itt egy kifejezetten kreatív megoldásról beszélhetünk.

Mivel egy akkumulátor tárolja a felesleges áramot, éjszaka is rendelkezésre áll a napenergia által megtermelt áram. Ha még így is marad felesleg, azt a berendezés feltölti a hálózatba. Mivel a napelem panelek tetőként is szolgálnak a töltést végzőknek, így sokkal nagyobb biztonságban tudhatják autóikat, hiszen védelmet kapnak a tűző naptól, esőtől, viharoktól is.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!