Elkezdődött! Azt a tényt, miszerint az elektromos autók fenntartása olcsóbb, mint a belsőégésű motorral felszerelt autóké, máris igyekszik megcáfolni a vezető villamosenergia-hálózat vezetője az Egyesült Királyságban.

Az SP Energy Networks, az Egyesült Királyságban az elektromos áram elosztásáért felelős társaság azt javasolja, hogy azoknak, akik a csúcsidőben szeretnék tölteni az elektromos járművüket, fizessenek többet. Képzelje el, hogy megérkezik a töltőállomásra, kivárja a sort, majd a sorban állást egy áremelkedés követne.

Mitchell úr az “intelligens töltők” használatára is utalt, amelyek csak akkor töltik fel az EV-jét, ha van szabad kapacitás a hálózatban. Szélsőséges esetekben ez azt is jelenthetné, hogy a kocsit töltőre teszi, és a nap folyamán alig tölt pár százalékot az autóján.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez az ötlet bárkinek is tetszeni fog, valószínű, hogy az SP Energy Networks elképzelése nem fog megvalósulni.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!