Elkezdődött! Azt a tényt, miszerint az elektromos autók fenntartása olcsóbb, mint a belsőégésű motorral felszerelt autóké, máris igyekszik megcáfolni a vezető villamosenergia-hálózat vezetője az Egyesült Királyságban.

Az SP Energy Networks, az Egyesült Királyságban az elektromos áram elosztásáért felelős társaság azt javasolja, hogy azoknak, akik a csúcsidőben szeretnék tölteni az elektromos járművüket, fizessenek többet. Képzelje el, hogy megérkezik a töltőállomásra, kivárja a sort, majd a sorban állást egy áremelkedés követne.

Mitchell úr az “intelligens töltők” használatára is utalt, amelyek csak akkor töltik fel az EV-jét, ha van szabad kapacitás a hálózatban. Szélsőséges esetekben ez azt is jelenthetné, hogy a kocsit töltőre teszi, és a nap folyamán alig tölt pár százalékot az autóján.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez az ötlet bárkinek is tetszeni fog, valószínű, hogy az SP Energy Networks elképzelése nem fog megvalósulni.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!