Egy napelemmel sokat spórolhatunk, de mi történik éjszaka, amikor nem éri napfény a rendszert? Ilyenkor is termel áramot? Rovatunkban gyakran ismételt kérdésekre adunk válaszokat. 

A napelem 24 órában termel áramot, nem számít, hogy reggel van, délután vagy éjszaka. Ez megcáfolhatatlan tény, még akkor is, ha a logika azt diktálja, hogy a napelemes rendszer csak akkor látja el árammal a háztartást, amikor azt fény éri. Ennek oka, hogy a rendszer kvázi takarékoskodik az energiával és a napközben termelt többletet éjszaka hasznosítja. Mert bár a hold is ad fényt, édeskevés ahhoz, hogy ellássa a napelemeket annyi energiával, amennyire szükség van az esti órákban.

A napelemre mindig lehet számítani

Mivel áramra a nap minden szakában szükség van, a rendszereket úgy fejlesztették ki, hogy reggeltől reggeli ellássák otthonunkat villamos energiával. Ezért, amíg a büszke napelem tulajdonos alszik, addig az inverter készenléti állapotban várja a felkelő Napot, ami képes annyi energiát adni, hogy a visszatáplálás meginduljon. Ettől függetlenül a napelem éjszaka is tökéletesen működik.

Összegésében, amikor többet termel a rendszer, mint amennyit nappal felhasznál, nincs miért aggódni. Hiszen éppen ennek köszönhető, hogy éjszaka is van áram. Persze felmerül a kérdés, hogy mi történik akkor, amikor nem keletkezik többletáram. Minek után egy átlagos nap során jellemző a többlettermelés, a válasz egyszerű: ilyenkor sincs semmi gond. Ez is azt igazolja, hogy a napelemre mindig számíthat!

Ha sokallja a villanyszámlát vagy azt tapasztalja, hogy „szökik az áram”, kérjen ajánlatot. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!