A Siemens-nél az elektromos repülőgépek fejlesztésén magyar szakemberek is dolgoznak.

2016-ban Kecskeméten mutatták be az elektromos, karbonból készült, tisztán elektromos meghajtású repülőgépet. A különleges repülő osztatlan sikert aratott: díjakat nyert, kipróbálás nélkül kapta a külföldi megrendeléseket.

A repülőgép sorozatgyártása 2018-ban kezdődik, az érdeklődés szinte hihetetlen a repülőgéppel kapcsolatban. Egy példa erre vonatkozóan: egy holland, repülésoktatással foglalkozó cég az egész Benelux-térségben népszerűsítené, mivel céldátumok kapcsolódnak a közlekedésben a  robbanómotorok kiváltásához.

Magyarországon jelenleg a hajtásrendszer komponenseinek fejlesztésén dolgoznak, mérnökeink.

A cél tehát nem más, mint olyan megoldásokat találni, melyek segítségével csökkenthető a károsanyag-kibocsátás, és olcsóbbá, halkabbá válik a repülés.

A projekt magyar egyetemek bevonásával zajlik.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!