Bármennyire is szeretnénk a megújuló energiaforrásokat alkalmazni, ahol csak lehetséges, sokszor akadályba ütközünk. A probléma általában a földrajzi elhelyezkedés, ami nem teszi lehetővé a napenergia használatát. Egy katasztrófa esetén is ezzel kell szembe néznünk, amikor az érintett terület teljesen el van zárva a külvilágtól.

 

Mi a megoldás?

Szerencsére megtalálták a megoldást ezekre a szituációkra is.

Megalkották a „szőnyeg szerű”, kitekerhető napelemeket. Az Egyesült Királyságban, Wales közelében egy szigeten kísérleteznek a kitekerhető napelemekkel.

Az a cél, hogy a sziget folyamatos áramellátását biztosítani tudják ezzel az újítással.

 

Nagyobb energiakapacitás, mint a normál napelemeknél

Érdekes módon, a rugalmas napelemek sokkal nagyobb energia kapacitással működnek, mint a hagyományos napelemek.

Több gyártó alkalmazza már, a kis méretűre összetekerhető napelemet, ami nagyon jól jöhet, például akkor, ha a telefonunk lemerülőben van.

A brit Renovagen ezt a technológiát valósítja meg ipari méretekben, ami a Rapid Roll Solar PV elnevezést kapta.

 

Hogyan működik?

A Rapid Roll Solar PV rugalmas napelem panelekből épül fel, akár két perc is elegendő a kitekeréséhez. Egy nagyobb változatot is tesztelnek, amelynek a kitekerése egy órát vesz igénybe és 300kW energiát tud biztosítani.

 

Miért van rá szükség?

A Flat Holm egy kicsi sziget Wales közelében. Nagyon közkedvelt turista célpont, mivel csodálatos az élővilág a szigeten.

A Flat Holm infrastruktúráját eddig kisebb napelemekkel oldották meg, viszont szeretnének egy állandó megoldást találni a problémára. Remélik, hogy ennek következtében növekedni fog a látogatók száma a szigeten.

 

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!