A vezető országok közül Kína után India is nagy lépéseket tesz az ország fejlődése érdekében. R.K Singh az ország energetikai minisztere, javaslatot tett egy 100 GW-os meghaladó beruházásra.

India célul tűzte ki, hogy 2022-re 100 gigawattnyi energiát állítson elő a Nap segítségével, jegyezte meg az inidiai kereskedelmi-és iparminiszter, Suresh Prabhu. Elmondása szerint növekedni fog az energiaigény köszönhetően a gyors fejlődésnek, ami Indiában zajlik. A fosszilis üzemanyagkészlet nem fog örökké kitartani, így szükség lesz a megújuló energiaforrás hasznosítására.

Hosszabb távon az a célja az államnak, hogy hogy 175 GW-os rendszer biztosítsa a teljesítményt 2022-ig. Jelenleg a napenergia által termelt érték mindösszesen 24,4 GW. Összehasonlításképp: Amerikában a naperőművek összesen 55,9 GW-ot termelnek.

Suresh Prabhu elmondása szerint a palagáz és olaj használata korlátozva van és ez káros hatással van a környezetre. A klímaváltozás fenyegetése mára valósággá vált.

Az energia kiegyensúlyozatlan használata az alapvető ok, amiért sok környezeti probléma alakult ki a világ különböző részein, mint például a hőmérsékletváltozás, kánikula Európában, illetve a tornádók erősségének és gyakoriságának növekedése.

A Nap megújuló energiáját napelemes rendszer segítségével hasznosíthatjuk. Egyik előnye, hogy  kíméli, védi környezetünket, nem jár károsanyag-kibocsátással, nem szennyezi a környezetet, a levegőt, alkalmazásával párhuzamosan csökkenhet a fosszilis (kőolaj, földgáz, szén) energiahordozók használata. Nyilván ehhez jelentős mértékben nőnie kell a napelem- felhasználók számának. A napelemes rendszer elengedhetetlen tartozéka, lelke az inverter, s fontos, hogy kiváló teljesítményt nyújtson. A Growatt inverterei ezt az igényt elégítik ki, továbbá biztonságos, megbízható, kiváló hatásfokú modern berendezések, működtetésükhöz, a termelési adatok nyomonkövetéséhez telefonos applikációt is kifejlesztettek, így a nap bármely percében, bárhol ellenőrizhető napelemes rendszerünk hatékonysága.

 

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!