A Hanergy, napenergia berendezéseket gyártó cég és az Audi együttműködésre készül. Az Audik tetejére szerelnék a napelemeket, az előállított napenergiát pedig nem csak a teljesítmény növelésére lehet majd felhasználni, hanem a légkondit és az elektronikai funkciókat is lehet vele működtetni.

A tervek szerint, az első prototipus bemutatása még az idei évben meg fog történni. Az Audi törekszik a kibocsátásmentes közlekedésre, célja, hogy 2025-re, az autóik legalább egyharmada elektromos meghajtású legyen.

Az elektromos autók hatótávolsága döntő szerepet játszik ügyfeleink számára. A Hanergy-vel közösen innovatív napelemes technológiát tervezünk beépíteni az elektromos autóinkba, amely megnöveli a hatótávolságukat és egyben fenntartható,“- nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi Igazgatótanácsának tagja. 

A német gyártó példájára két másik nagyvállalat is napelemes autók kifejlesztését célozta meg. A Panasonic egy 180 wattos napelemen dolgozik, amelyet autók tetején alkalmazna. A Nissan pedig már kínálja napelemes tetejű változatban is Leaf típusú elektromos autóját.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!