A Porsche 2019-ben fogja bemutatni a Mission E elektromos autóját, ami állítólag a Tesla Model S vetélytársa lesz. A Mission E lesz a legolcsóbb Porsche, 400 lóerővel és várhatóan 75 ezer dollárba fog kerülni, annyiba, mint egy alap felszereltségű Tesla Model S.

A következő kategóriába az 540 lóerős modell tartozik a Porsce-nál, a csúcsmodelljük pedig 670 lóerős lesz. Az utóbbi ára egy jól felszerelt Tesla Model S P100D-nek felel meg.

A Porsche Mission E 3,5 másodperc körül gyorsul majd 0-ról 100-ra, a Tesla pedig 3 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra felgyorsulni. Egy feltöltéssel 450-500 kilométeres távolságot tud majd megtenni az új Porsche melynek 350 kW-os villámtöltője 15 perc alatt körülbelül 400 kilométerre elegendő áramot képes az akkumulátorba pumpálni.

A Porsche bízik abban, hogy a Tesla-hoz hasonló adottságokkal rendelkező modell népszerűbb lesz a vásárlók körében.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!