A Porsche 2019-ben fogja bemutatni a Mission E elektromos autóját, ami állítólag a Tesla Model S vetélytársa lesz. A Mission E lesz a legolcsóbb Porsche, 400 lóerővel és várhatóan 75 ezer dollárba fog kerülni, annyiba, mint egy alap felszereltségű Tesla Model S.

A következő kategóriába az 540 lóerős modell tartozik a Porsce-nál, a csúcsmodelljük pedig 670 lóerős lesz. Az utóbbi ára egy jól felszerelt Tesla Model S P100D-nek felel meg.

A Porsche Mission E 3,5 másodperc körül gyorsul majd 0-ról 100-ra, a Tesla pedig 3 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra felgyorsulni. Egy feltöltéssel 450-500 kilométeres távolságot tud majd megtenni az új Porsche melynek 350 kW-os villámtöltője 15 perc alatt körülbelül 400 kilométerre elegendő áramot képes az akkumulátorba pumpálni.

A Porsche bízik abban, hogy a Tesla-hoz hasonló adottságokkal rendelkező modell népszerűbb lesz a vásárlók körében.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!