Ezzel a technológiával csökkenhet a légi közlekedés által termelt károsanyag-kibocsátás. A napelemes légi jármű sikeresen teljesítette a tesztrepülést!

“A napelemmel működő repülőgép idén nyáron, július 27-én hajtotta végre az első sikeres felszállását és landolását a kelet-kínai Csöcsiang tartományban” – jelentette be a sanghaji székhelyű OXAI repülőgépgyártó vállalat, a gép fejlesztője.

A repülőgép szárnyának fesztávolsága 15 méter, a jármű kizárólag napelemekkel működik és maximum 8.000 méter magasra képes emelkedni. Ha nappal 8 órán át tölti a napfény a paneleket, akkor a gép éjszaka kis sebességgel akár 12 órán át is képes a levegőben maradni. A fejlesztő vállalat azt tervezi, hogy katasztrófák esetén mentésben, felderítésben és kommunikáció létesítésében használja majd a légi járművet.

Forrás: alternativenergia.hu

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!