Elon Musk “Hyperloop” elnevezésű szupervonatához hasonló projektet jelentett be egy kínai állami cég. Négy évvel ezelőtt került be a köztudatba Elon Musk ötlete, miszerint megépíti meg a Hyperloop nevű szupervasutat, amellyel vákuumközeli állapotban utazhatnánk.

A napokban bejelentett új projektet az állami tulajdonú China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) nevű cég készül megvalósítani.

A “T-Flight” nevű vonat a mágneses sínek fölött lebegne egy oszlopokon futó vákuumcsőbe.

Ezzel szemben Elon Musk elképzelése alapján a szupervonat a föld alatt közlekedne 1200 kilométer per óra sebességgel.

A kínaiak vonata 4000 kilométer per órás sebességre lenne képes.

A szupervonat a tervek szerint a rövidebb városközi távokon 1000 kilométer per órával közlekedne, a városokat összekötő hosszabb útvonalakon pedig 2000 kilométer per órával. A maximális sebességét csak a hosszútávú utakon venné fel.

A kínai vonatrendszer a működéséhez szükséges energia egy részét atomenergiából kapná, a csöveket pedig napelemek borítanák be.

Felmerülhet az a kérdés, hogy az utasok hogyan fogják bírni az elképesztő sebesség eléréséhez szükséges gyorsulást, de erről egyelőre nem szólnak a tervek.

 

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!