A nemzetközi klímavédelmi konferencia célja, hogy a Párizsi klímaegyezményhez csatlakozó országok megállapodjanak abban, hogy milyen szigorításokat vállalnak a globális felmelegedés megfékezése érdekében. A Greenpeace Magyarország kérése, hogy a magyar kormány tegyen meg mindent az energiahatékonyság fejlesztése és a megújuló energiák terjesztése érdekében.

A klímaváltozás hatásainak elkerülése érdekében, az eddigieknél szigorúbb célokra van szükség. Jelenleg a 3-4 fokos melegedés felé tartunk, pedig a Párizsi klímaegyezményben kitűzött cél maximum 1,5 fok. Az Amerikai Egyesült Államok kilépett a Párizsi klímaegyezményből, ennek ellenére a csatlakozott országok elköteleződése nem változott, kitartanak a párizsi célok mellett. – áll a Greenpeace sajtóközleményében.

„A klímaváltozás ellen a fosszilis energiaforrások (olaj, szén, lignit, gáz) azonnali kivezetésével, az energiahatékonyság növelésével és a megújuló energiaforrásokra való átállással tudunk a leghatékonyabban tenni. Erre meg vannak az eszközeink és a lehetőségeink Európában, és ezen belül Magyarországon is. Gyors és bátor cselekvésre van most szükség a klímaválság megfékezésére, hogy mindannyian biztonságos és igazságos jövőnek nézhessünk elébe” – nyilatkozta Bonnból, a COP23 helyszínéről Bozsó Brigitta, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány-felelőse.

 

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!