A válasz több összetevős, de roppant egyszerű: költségmegtakarítás és tudatosság! Ahogy minden ország, úgy Magyarország is széles intézményhálózattal (hivatalok, iskolák, múzeumok, könyvtárak, kórházak, rendelők, stb.) rendelkezik. Ezek működtetése (fenntartótól függően) jelentős költségekkel jár, melyek egyik markáns hányadát az áramfogyasztás jelenti. Ezen költséget drasztikusan lecsökkentheti, vagy akár meg is szüntetheti egy megfelelően megtervezett és kivitelezett napelemes rendszer.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR AZ INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA EGY NAPELEMES RENDSZER?

Egy intézményre telepített fotovoltaikus rendszernek számos előnye van, melyek más-más területen, de előnyhöz juttatják az önállóan gazdálkodó szervezeteket. Nézzük hát sorba mik is ezek:

  1. egy napelemes rendszer telepítésével egy kulcsrakész rendszer kényelmét tudja élvezni,
  2. a lakossági, háztartási méretű kiserőművekkel szemben a nagyobb tetőfelület jelentős mennyiségű energia előállítását teszi lehetővé,
  3. az intézménye függetlenné válhat az energiaáraktól és önállóan kézben tarthatja, kontrollálhatja költségeit,
  4. fenntarthatóbbá válik az intézmény,
  5. folyamatosan nyomon követhetővé válik a fogyasztás és a megtermelt energia mennyisége,
  6. jelentős költségeket spórolhat meg a villanyszámla felszámolásával,
  7. az áramszámla mellőzésével megspórolt összeget pedig más fejlesztésekbe fordíthatják át,
  8. környezettudatos viselkedésről tesz tanúbizonyságot,
  9. példát mutat az intézményben dolgozók, az azt felkeresők és a többi szervezet számára is.

JÓ GYAKORLATOK

A sportcsarnokok és úszódák kitűnő példát jelentenek az intézményfenntartás problematikájára. Ezek az épületek viszonylag nagy méretűek, folyamatos üzemeltetést kívánnak, ezáltal az energiafogyasztásuk is állandó, ugyanakkor kihasználatlan és jelentős (általában lapos) tetőfelülettel rendelkeznek. Ezek az ingatlanok éppen sajátos tulajdonságaik miatt alkalmasak rendkívül a napelemes rendszerek telepítésére. Egyfelől a berendezés biztosítani tudja a használati időszak alatt kellő energiát, másfelől biztosítja az intézmény számára a fenntartható, környezettudatos működtetést.

TANÁCSOK INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA

Ahogy a háztartások esetében, úgy az intézmények számára is javasolt a kivitelezéssel és a teljes folyamattal olyan széles szakértelemmel rendelkező céget megbízni, mint az EU-Solar Zrt., aki a tervezéstől az engedélyeztetésen át egészen a megvalósításig támogatást képes nyújtani az ügyfelei számára.

Emellett érdemes folyamatosan nyomon követni az intézmények számára kiírt pályázatokat is, ahol akár ingyenesen, különösebb befektetés és anyagi hozzájárulás nélkül is létrehozhatóvá válhatnak ezek a rendszerek.

Ha Ön is szeretne saját napelemes rendszert, kérjen ajánlatot! Az ingyenes kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk Önnek.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!