Az alábbiakban a címben szereplő, gyakran feltett kérdésre adunk részletes választ.

 

 1. Havi villanyszámla

A villanyszámla havi díjának megadására azért van szükségünk, hogy a kiküldött árajánlatot teljesen személyre szabottan tudjuk elkészíteni. Ez alapján tudjuk meghatározni, hogy mekkora napelem- rendszer szükséges az adott épület energiaszükségletének ellátáshoz, a meglévő villanyszámla lenullázásához. A napelemes rendszer finanszírozása is havi szinten ehhez fog igazodni.

 1. A ház tetőszerkezete

A tetőszerkezet tulajdonságainak megadására az egyedi ajánlat miatt van szükség. Eltérőek a talajra, a ferdetőtőre, a lapostetőre szerelhető tartószerkezetek, azok árai. A tetőfelület felmérése a napelemmező meghatározásához is elengedhetetlen.

 1. A tető fedése

A minél pontosabb árkalkulációhoz szükség van a fedéstípus megadására, mert vannak nehezen telepíthető fedések (pala, cserepes lemez, bitumenes hullámlemez, Gerard-tetőrendszer, stb.), ahol a kivitelezési megoldás szinte lehetetlen vagy nagyon bonyolult, költséges. A tartószerkezet rögzítési technológiája és eszközei fedésenként eltérőek, ami árkülönbséget és munkaidőeltérést is eredményez. Palatetőre például kockázatos napelemes rendszert felszerelni, mivel nagyon törékeny, a telepítési munka során a fedés jórésze eltörik, pótolni kell, s emiatt biztosítást sem tudnak a forgalmazók vállalni. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, számolnia kell vele, hogy a felelősség az övé, s többe fog kerülni a munka.

 1. Tető tájolása

Mivel a Nap keleten kel, nyugaton nyugszik, egyértelmű, hogy a napelem a legideálisabb termelésért egy déli tájolású tetőn kell, hogy feküdjön, hiszen ekkor éri a leghosszabb ideig napsugárzás. Ha egy tetőnek az ideálistól eltérő a tájolása, akkor ugyanazon teljesítmény eléréséhez több panelre lesz szükség, ami szintén befolyásolja az árakat. (lásd az alábbi ábrát!)

tetőtájolás

 1. A tető dőlésszöge

A hőmérséklet nagyban függ a napsugarak beérkezési szögétől. Ezért van az egyenlítőnél melegebb, északra, ill. délre pedig egyre hűvösebb. A napelemrendszer is hasonló elven működik. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni a hasznosítható energiát, tudni kell a beesési szöget.

Hogy mekkora rendszerre van szüksége egy adott földrajzi helyen lévő, adott méretű, tájolású és dőlésszögű tetővel rendelkező épületnek ahhoz, hogy ez a rendszer megtermelje az adott háztartás egyedi szokásai szerint eddig használt villamos energiát, bonyolult matekpéldákkal számolja ki kalkulátorunk. Hogy a kiszámolt eredmény a lehető legpontosabb legyen, szükség van a példa egyes adatainak pontosságára, amit a kalkuláló ad meg.

 1. Helyszín, cím

Miért kell a cím?
Nem mindegy, hogy az ország melyik pontján élünk, hiszen nem egyformák az időjárási viszonyok délen és északon, az Alföldön vagy a középhegységekben, ami szintén befolyásolja a napelemrendszer teljesítményét. A domborzat is befolyásoló tényező, az sem mindegy, hogy egy városon belül hol lakunk. Azért van szükségünk valós adatokra, mert így ellenőrizhető szakik által (Google térkép), hogy az ügyfél nem tévedett- e pl. a tájolást illetően, vagy felfér-e a tetőre a szükséges napelemmennyiség. A gyors kalkuláció egyszerűbb így, mintha házhoz mennénk, az ügyfélnek otthon kéne várnia, ráadásul így ingyen van. Természetesen igényelhető helyszíni felmérés és árajánlat készítése is: ekkor viszont rá kell szánni egy napot, hogy otthon várják kollégáinkat, s ki kell fizetni kiszállásukat, munkájukat, s az ügyfél helyett ők viszik fel az itt felsorolt szükséges adatokat.

 1. Név, telefon, e-mail

Kalkuláció után a megadott e-mail-címre fogjuk kiküldeni a személyre szabott árajánlatunkat, amit az ügyfél megtekinthet. A telefonos elérhetőséggel pedig mindössze egy megerősítést szeretnénk kapni, hogy mindenki valóban megkapta-e az árajánlatot. Nem is hinnétek, milyen sokszor előfordul, hogy egy elgépelt e-mail-cím miatt nem jut el egy ajánlat az ügyfélhez! (vagy éppen a levelező rendszere spam-be rakta az árajánlatot…vagy valami egyéb technikai okból kifolyólag), amit egy gyors telefonnal simán korrigálni tudunk.

Összefoglalva:

Azért van szükség az online kalkulátor kitöltésekor a pontos adatokra, hogy:

 1. Az árajánlat minél pontosabban tükrözze a szükséges rendszer méretét, árát
 2. Kevesebb időt és pénzt vesz el azon ajánlatkérőtől, érdeklődőtől, aki ki szeretné hagyni személyes helyszíni felmérést.

Miért hasznos az online kalkulátor az érdeklődő és a forgalmazó számára egyaránt?

 1. Mert időben, anyagi veszteség nélkül kiderülhet, hogy ha egy épület nem alkalmas a napelemes rendszer telepítésére.
 2. Mert időben, anyagi veszteség nélkül kiderül, hogy a szükséges beruházásra nincs még meg a kalkuláló tőkéje.
 3. Nem lesznek fölösleges plusz körök egyik fél számára sem.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!