Az Uniós célkitűzésekkel összhangban, hazánkban folyamatos a törekvés a megújuló energiák hasznosítására és ennek köszönhetően a napelemes rendszer telepítések száma is töretlenül növekszik. Ennek egyik fő oka az egyedülálló támogatási lehetőség, aminek köszönhetően a jogosultak energiahatékonysági beruházásokra igényelhetnek 0%-os hitelt. A támogatott hitelkonstrukció keretösszege fogy a nagyfokú érdeklődés miatt, érdemes időben kihasználni a lehetőséget. Valamint egy törvénymódosítás értelmében a 2020-tól épülő családi házak kötelezően az energiafelhasználásuknak legalább 25%-át megújuló energiaforrásból kell biztosítsák, erről korábbi cikkünkben olvashat.

A konstrukció részletei

A 0%-os hitel igényléshez 10% önerő szükséges, amibe elszámolhatóak a felmerülő költségek a teljes projekt ár 5 százalékáig. Ezáltal elszámolható például az energetikai tanúsítvány, vagy az engedélyeztetési folyamat költsége. A felvehető összeg minimum 500.000- maximum 10.000.000 Forint lehet, a maximális futamidőnek pedig akár 20 év is választható. Ettől rövidebb futamidővel is igényelhető, kifejezetten népszerűnek a 10 éves futamidő említhető. A konstrukció sajátossága még, hogy 5 millió forintig nem szükséges jelzálog, a napelemes rendszerek ezt az összeget csak nagyon speciális esetben lépik túl. Amennyiben a futamidő vége előtt szeretné betörleszteni az összeget, ez teljesen költségmentesen megvalósítható.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Miután feltelepítésre került a rendszer és megkezdte a termelést, nem kell többé villanyszámlát fizetni. Ezt az összeget mindössze a törlesztőrészletre kell fordítani, hiszen 10 éves futamidővel számolva a törlesztőrészlet összege jellemzően annyi, mint a korábbi villanyszámla. Ezáltal csak azt szükséges eldönteni, a villanyszámla összegét energiaszolgáltatójának fizeti, vagy saját napelemes rendszerére költi. Miután lejár a futamidő, nem lesz több kiadása, a rendszer továbbra is termel és csak extra profitot biztosít. Ráadásul a napelemes rendszer javította a ház energetikai besorolását, ezáltal megnőtt az értéke is. Tulajdonképpen miután befizetésre került a szükséges önerő semmiféle többletköltséget nem jelent a napelemes rendszer, hiszen a havi kiadások csak átcsoportosításra kerülnek, viszont saját vagyonára költi. A hiteligénylés folyamatától sem kell tartani, a teljes pályázatírásban szakértő kollégáink segítséget nyújtanak és minden kérdésre válaszolnak.

Miért most érdemes beruházni?

Egyrészt, az ügyintézési folyamat ha időben elkezdődik, a nyári időszakban, mikor a legjobb a termelés már élvezheti a saját napelemes rendszerének előnyeit, további részleteket alábbi cikkünkben olvashat. Másik fő indok, a támogatott konstrukciót érdemes kihasználni, vissza nem térítendő támogatás valószínűleg nem lesz elérhető a jövőben, hiszen jelenleg is rendkívüli mértékben növekszik a napelemes rendszerek száma Magyarországon. Számolja ki néhány perc alatt Önnek mekkora napelemes rendszerre van szüksége!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!