Megállíthatatlan a napelem hullám

2011 óta egyre több napelem fedi a tetőket. A napelemes rendszerek már nem feltétlenül az elérhetetlen luxuscikk kategóriájába esnek. A gyors elterjedés részben a 2016-os Otthon Melege programban nyújtott állami támogatásnak, részben pedig a tények és tévhitek általi ismeretbővítésnek is köszönhető. Az évek óta tartó növekedésnek még közel sincs vége. A jelenleg elérhető lakossági energiahatékonysági programnak köszönhetően idén is nagyot ugrott a telepített napelemes rendszerek száma.

Telepített hálózatra termelő napelem rendszerek száma Magyarországon

 

Most éri meg igazán a napelem befektetés!

Akármilyen hihetetlen, a napelemes rendszer beszerzésének elindítására ideális időszak a december-január környéke. A megrendelés utáni első szakaszban ugyanis a tervezés, engedélyeztetés folyamata következik, mely 1-2 hónapnyi átfutási időt igényel. Összességében 2-3 hónapot mindenképp érdemes rászámolni a vásárlástól a telepítés befejezéséig. A telepítés, azaz a rendszer felszerelése ebből csak 1-2 napot vesz igénybe. Márciusban a napelemrendszer már képes a nyári termelés 80%-át produkálni, ezért célszerű február végére lezárni a telepítést, hogy onnantól már magunknak termelhessük az áramot.

 

napelem rendszer referencia

 

Télen-nyáron napelem

A hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszereknél éves elszámolás van. A nyáron megtermelt, de fel nem használt áramot (többlettermelés) rendszerünk betáplálja a hálózatra, hogy azt mások fel tudják használni. Az igényeltnél kevesebb termelés esetén (pl. felhős időszak, éjszaka) viszont az irány megfordul, a hálózatról vételezzük a hiányzó árammennyiséget. A kettő különbözete adja meg az éves átalányt. Tetemes plusz érhető el tehát, ha a termelési szezon első időszakában is már működik rendszerünk.

 

Eljött a napelem ideje

Ahhoz, hogy márciusban már termelhessen a rendszere, már januárban érdemes elindítani az ügyintézési folyamatokat. Ne várjon tovább! Számolja ki most, mekkora napelemes rendszerre van szüksége!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!