Egy szokatlan megoldással szeretnék ösztönözni Kenya elmaradott részein a fiatalokat, hogy 5-6 évesen munka helyett inkább iskolába járjanak. A gyerekek egy napelemes eszközről feltölthetik az akkumulátorokat napközben, amit délben hazavihetnek a szüleiknek. Ezeken a területeken alapvetően nincs áram, de telefonja mindenkinek van, a kommunikációhoz elengedhetetlen. Amennyiben lemerül a telefon akár 4-5 órát kell gyalogolni a legközelebbi konnektorig, ezt a problémát oldja meg a napelem, ami feltölti az úgynevezett Solar Cow akkumulátort.

A feltöltött Solar Cow akkumulátor akár 30 óra világítást vagy 4 telefon feltöltést tud biztosítani, így a szülőknek is érdekeltségük, hogy a gyerekek iskolába járjanak, ahol tanulhatnak és feltölthetik az akkumulátorokat. Korábban készpénzzel szerették volna a szülőket arra ösztönözni, hogy iskolába járassák a gyerekeket, de egy diák hatosztálynyi oktatásának támogatása 1000 dollár fölötti összeg volt, míg a napelem segítségével ez az összeg mindössze 30 dollár.

Használja ki Ön is a napenergia előnyeit otthonában és ne fizessen több villanyszámlát!

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!