Magyarország a nemzeti cselekvési tervében a megújulók támogatására más nyugat európai és tengeren túli országokhoz hasonlóan részben a mintakövetést választotta.

Mert a példamutatás követőkre talál

Nem is olyan rég Barack Obama az USA elnöke merte vállalni, hogy a Fehér Ház tetejére korábban felépített, majd később lebontott napelemeket visszaépíttesse. Ezzel példát mutatva a háztulajdonosoknak és egyben kimutatta szavazóinak, kormányzata elkötelezettségét a megújuló energiák iránt.

A Fehér Ház-hoz hasonlóan legyen napelem a Parlament tetején is!

 

A jó példát érdemes követni!

A parlament építésekor a legújabb technikai vívmányokat is felhasználták, például a klimatizálását szökőkúttal és jégveremmel oldották meg.

Ha ma építenék az országházat, vagy ha az építés idejében lettek volna már napelemek akkor biztosan felhasználásra került volna. Ezzel is hirdetve a kor szellemiségéhez méltón a nyitott haladó gondolkodást.

A Magyar Parlament tetején is vannak olyan vízszintes felületek, melyeken alkalmasak a napelemek diszkrét elhelyezésére.

 

 

A kételkedők kedvéért néhány példát kerestünk műemlékileg védett épületeken elhelyezett napelem megvalósításokra

 

West Somerset Dunster Castle

Dunster Castle

 

Lindisfarne Castle Northumberland

 

 

A műemlék épületeken

Reistag Németország

 

Reistag teteje közelről

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!