2019-ben Szentendrén rendezik a Solar Decathlon Europe rendezvényt, melynek célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése.

Az innovációs versenyen egyetemisták mérik össze tudásukat, ahol a cél egy megújuló energia felhasználásával működő ház tervezése és építése. A helyi és újrahasznosított anyagok alkalmazása mellett fontos a napelemes rendszerek magas szintű integrálása is. A megtervezett házakat a verseny helyszínén fel is kell építeni, amire 10 nap áll rendelkezésre, ennek eredményeképpen a lakosság számára is látogatható kiállítótér jön létre.

Solar Decathlon

A rendezvény július 12-28. között kerül megrendezésre, azonban a felépített házakat még szeptemberig meg lehet tekinteni Szentendrén. A 16 meghívást nyert csapat diákjai 4 kontinens 14 országát reprezentálják, Magyarországról a Budapesti Műszaki Egyetem és a Miskolci egyetem csapata is indul a megmérettetésen.

A kiváló versenysorozatnak köszönhetően a fiatalok számára is előtérbe kerül a napelem és a környezettudatosság fontossága, ráadásul a nézők is szívesen látogatják a kiállítási helyszínt. Ha szeretné Ön is saját házát napelemes rendszerrel korszerűsíteni kalkulátorunk segítségével néhány percen belül személyre szabott árajánlatot kaphat.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!