Egy erős évet tudhat maga mögött Portugália a megújuló energiaforrások tekintetében. A megújuló energiákkal foglalkozó egyesület, az APREN adatai alapján, a 2017-es teljes villamos energiatermelés 44 %-át megújuló energiaforrásokból nyerte Portugália.

Az Atlani-óceán partjánál fekszik az ország, így a tavalyi évben a legtöbb villamos energiát a szélenergiából nyerték. Ezt követte a vízienergia és a biomassza, majd pedig a napenergia.

A megújuló energiaforrásoknak köszönhetően elképesztő megtakarítást értek el az országban. Összesen 727 millió eurót, átszámítva közel 225 milliárd forintot spóroltak meg energiaszámláikon a fogyasztók.

Portugáliának összesen pedig 770 millió euróval kevesebbet kellett költenie a fosszilis energiahordozók importjára. Az ország 8,5 millió tonna széndioxiddal kevesebbet juttatott a légkörbe.

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!