A mikroműanyagok hosszú távon egyre nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre. Ezért nézzük, milyen szabályok támogatják a műanyaghulladék csökkentését.

Hogy milyen szabályok vonatkoznak a mikroműanyagokra? Egyenlőre semmilyenek, pedig a tengeri műanyaghulladék kérdését és a kozmetikumok mikroműanyag-tartalmát élénk vita övezi. Ezzel szemben jó hír, hogy az Európai Unió már dolgozik az egységes “műanyag stratégia” kialakításán, amelynek célja a környezetszennyezés csökkentése, valamint az újrahasznosítás elősegítése.

A cikksorozat III. felében leírt probléma beláthatatlan következményekhez vezethet a jövőben. A már meglévő műanyagszennyezés felszámolása – különös tekintettel annak mennyiségére – jelenleg nehezen elképzelhető, ezért a megelőzés érdekében növelni kell az újrahasznosítás arányát! Nagy örömre ad okot, hogy világszerte egyre több országban, például Kínában és Indiában is korlátozzák a műanyag zacskók (hivatalos elnevezéssel: vékony falú műanyag hordtáskák) használatát. Az Amerikai Egyesült Államokban több megyében, főként Kalifornia és Hawaii államban totális tiltást alkalmaznak, Olaszországban pedig csak lebomló alapanyagból előállított bevásárlótáskák használhatók. Sőt, Franciaországban törvény rendelkezik a műanyag zacskók beszüntetéséről.

Ezek a törekvések azonban önmagukban nem elegendők ahhoz, hogy zöld jövőt biztosítsunk az utókornak. A megújuló energiaforrások használatáért épp úgy felelősséggel tartozunk, mint a műanyag csökkentéséért.

Tudja meg mennyibe kerül egy napelemes rendszer! Kérjen ajánlatot, az ingyenes kalkulációt követően 15 percen belül személyre szabott, részletes árajánlatot küldünk!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!