Lássuk, hogy áll a verseny!

Eddig összesen 11 európai ország érte el idő előtt a 2020-ra kitűzött célját a megújuló energiákra vonatkozóan. Magyarország is köztük van!

A grafikon adatai alapján jelenleg Svédország az első. A skandináv ország energiamixében 53,8 %-ot értek el a megújulók. Ezzel a teljesítménnyel már 2016-ban meghaladták a 49 %-os vállalásukat. A második helyen jelenleg Finnország áll, 38,7 %-os megújuló részesedéssel, a harmadik pedig Litvánia 37,2 %-kal. Litvánia még nem érte el a 40%-ot, amit 2020-ra tűztek ki.

Az Európai Unió megújuló energiaforrásainak átlaga 17%, Magyarországé pedig 14,2 %, tehát Magyarország már 2016-ban elérte a 2020-ra tervezett 13%-ot.

megújuló energia

Számolja ki mekkora rendszerre van szüksége!

Kalkulátorunk segítségével pár perc alatt pontosan kitudja számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége. A villanyszámláját így teljesen lenullázhatja. A kalkulációt követően 15 percen bellül részletes árajánlatot is küldünk a kiszámolt napelem rendszerhez. Használja a kalkulátorunkat, ha nem akar napokat, vagy heteket várni egy árajánlatra!