Telefon: +36-20/800-4000
E-mail: ertekesites@eu-solar.hu

Garanciális, káresemény és karbantartási kérdések

Kell-e külön villámvédelem a napelemes rendszerekhez?

Igen az elektromos hálózat megóvása a túlfeszültségektől kötelező. Ezért a túlfeszültség védelem része a kulcsrakész napelemes rendszernek. – a napelemes rendszer árából ennek a költsége kb: 50-200e Ft között mozog – Ez a beruházás egyben az összes elektronikai berendezést is védi. Néhány biztosító társaság napelem meglététől függetlenül, nem téríti a villámcsapás által okozott károkat a villamos berendezésekben, ha nem volt a házban ilyen berendezés.

Az épületen külső villámvédelmet – villámhárítót – csak bizonyos esetekben kell, de akkor kötelező elhelyezni. Ennek felmérését és eldöntését szakemberre kell bízni.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Mekkora jégverést bírnak el sérülés nélkül a napelemek?

A szabvány szerint 3 cm átmérőjű jeget sérülés nélkül elviselnek az edzett üveglapok. Erre a gyártók garanciát is adnak. A nagy értékre való tekintettel minden esetben javasoljuk ügyfeleinknek, hogy vizsgálják meg a meglévő biztosításukat, és igény szerint vegyék bele a lakásbiztosításukba a napelemes rendszert is.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

A nagy szél és a jégeső okoz kárt a napelemekben?

Szélvihar ellen a gyári rögzítő keretek védik elsősorban a napelemeket a torzulásoktól. A szélvihar elleni ellenállása nagyban függ a telepítő cég szakértelmétől. A napelemeknek a tetőkre vonatkozó statikai szabványoknak, többek között a szélszívásnak is ellen kell állnia. Mindenképpen tapasztalattal és megfelő vizsgával rendelkező személyekkel végeztesse a munkákat.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Mire szól a garancia?

A napelemre 10 év termék és 25 év termelési garancia vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy 10 éven belül bármilyen gyártási hibát garanciában kicserélnek. A termelési garancia 10 évre 90% 25 évre pedig 80%. Ez azt jelenti, hogy 25 év működés után garantálják, hogy a napelem az adatlapján szereplő névleges teljesítmény minimum 80%-át képes lesz leadni.

Az inverterekre a gyártók 1-3-5 év garanciát adnak. Az általunk forgalmazott Growatt 5 év garanciát ad alapból, mely kiterjeszthető újabb + 5évvel.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Igényelnek a napelemek valamilyen karbantartást?

Nem, de alkalmanként ajánlott hozzáértő vizsgázott személlyel átvizsgáltatni a csatlakoztatásokat, a kábeleket, a napelem felületét és a tartószerkezetek állapotát.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Kell cserélni ezeket a napelemeket?

A napelemek élettartama extrém hosszú. Sokat elárul, hogy a gyártók 20-25 év garanciát mernek vállalni termékeikre. Ez pedig még csak a garancia idő, ennél jóval tovább is termelheti a napelemes rendszer az áramot. A napelemek ma használt formái az 50-es évek óta vannak használatban. Az eltelt idő során bizonyították megbízhatóságukat.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Mennyire megbízhatóak a Growatt termékei?

A GROWATT, a világ egyik legjobb inverterét állítja elő. Az összehasonlító teszteken rendre az elsők között szerepel, a Growatt számos szabadalom birtokosa. Magyarországon elérhető rendszerek közül a GROWATT termékei kiemelkedő minőséget jelentenek. Az egyfázisú inverterek közül a Growatt a  Magyarországon elérhető legjobb hatásfokkal üzemelő inverter.

Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, kattintson ide!

Megválaszolatlan kérdése maradt?

Amennyiben kérdésére még nem talált megfelelő információt honlapunkon forduljon hozzánk bizalommal!

Készséggel állunk az Ön rendelkezésére. Kollégáink haladéktalanul felveszik Önnel a kapcsolatot és minden kérdését megválaszolják.
Abban az esetben, ha halaszthatatlan információra van szüksége, igény esetén telefonon is visszahívjuk.

– Segítséget szeretne kérni a megfelelő napelemes rendszer kiválasztásában?
– Tervezéssel kapcsolatos kérdése van?
– Mekkora inverterre van szüksége?

Kérdezzen bátran! Örömmel fogadjuk érdeklődését.
Kérdése fontos számunkra!
Regisztráljon most, hogy minden kérdésére pontos választ kapjon!

Vezetéknév*

Keresztnév*

Telefonszám

E-mail*

Kérdés