Kedvezményezett neve: EU-SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: „Az EU-Solar Zrt., gyakornoki programja”
Szerződött támogatás összege: 29 208 164 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt befejezési dátuma: 2018.08.14.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00426

Projekt leírás:
Mi az EU-Solarnál azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több háztartást és vállalkozást szabadítsunk meg a villanyszámlájuktól, környezetbarát napelem rendszerek segítségével. A napelem rendszereknek köszönhetően ügyfeleink nem csak óriási pénzösszegeket spórolhatnak meg, de közben hatalmas lépést tesznek a környezetvédelem felé.

Szolgáltatásaink:
Tervezés: A tökéletes napelem rendszer alapja a pontos tervezésben rejlik, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk rá.
Kivitelezés: Teljes körű kivitelezést végzünk, természetesen garanciálisan.
Monitoring: Ha tudni szeretné ügyfelünk, hogy aktuálisan mennyi energiát termel a rendszere és miként spórol, akkor folyamatosan követheti azt.
Oktatás: Mivel a mi tudásunk nem lesz kevesebb azzal ha átadjuk, éppen ezért örömmel képezzük mindazokat, akik napelem rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak.
Nagykereskedelem: A napelem rendszerek évtizedekre szóló beruházások. Éppen ezért megnéztük, hogy a piacon melyek az elérhető legjobb minőségű termékek. A napelem rendszerek lelke, az inverterek kapcsán a GROWATT termékei mellett tettük le a voksunkat amelyek azon túl hogy részben magyar alapanyagból készülnek, számos szabadalommal rendelkezve kiemelkedő minőséget képviselnek.

A GINOP-5.2.4-16-2016-00426 projekt célja a vállalkozás szolgáltatásainak fejlesztése a közvetlen munkahelyteremtéssel, emellett a vállalkozás célja az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítéssel rendelkezők foglalkoztatása, kifejlezetten fiatal, korai munkahelyi tapasztalatokkal nem rendelkező új munkaerő bevonása, melynek köszönhetően ezek a személyek későbbi hosszútávon is foglalkoztatásra kerüljenek a vállalkozásnál.
A projekt keretében foglalkoztatásra került a 9 gyakornok, bevonásra kerültek kapcsolattartók illetve a munkavégzéshez szükséges feltételek kerültek kialakításra, a kapcsolódó eszközbeszerzésekkel. A kapcsolattartóknak a gyakornokok mentorálásán túl feladataik között szerepelt a Pécsi Szakképzési Centrummal való együttműködés. Fontos, hogy a mentorok vagy gyakornokként, vagy mentorként részt vettek a vállalkozás előző TÁMOP 2.3.4.A-13/1 Gyakornoki program projektjében. Petre András mint a vállalkozás alapítója rendelkezik a szükséges ismeretekkel és gyakorlattal a mentoráláshoz, Csalódi Péter pedig az előző projekt keretében került a vállalkozáshoz így jól tudja mire szükséges vállalati kapcsolattartóként odafigyelniük a sikeres projekt érdekében, mellette Horváth Károly is segíti a mentori feladatokat. A munkaállomások kialakításakor a jelenlegi Mac gépparkhoz igazodva kerültek beszerzésre az informatikai eszközök a kompatibilitás érdekében valamint a megnövekvő hálózat megfelelő működéséhez szükséges további 2 szerver és 1 db Mac mini hardver beszerzése. Ezek garantálják a teljes rendszer kompatibilitást valamint a teljes hálózat stabil működését.

A vállalkozás 2012-es megalakulása óta – melynek célja Petre András külföldi talapsztalatokon alapuló napelemes szaktudásának hazai és közép-kelet európai piacon való hasznosítása volt – dinamikusan növekszik 2016.09.30 nappal pedig ennek megfelelően Zrt.-vé alakult. A 2012-es 3 711 000 Ft-os árbevételt 2015-re 1 124 382 000 Ft-ra emelte a vállalkozás jelentős, 198 105 000 Ft-os üzleti eredményt érve el. A vállalkozás emellett a 2015-ös évben 160 598 000 Ft mérleg szerinti eredményt ért el. A vállalkozás székhelye mellett egy 2015-ben bejegyzett 7622 Pécs, Siklósi út 2. alatti telephellyel rendelkeznek. A projekt keretében az alábbiak szerint kívánunk gyakornokokat foglalkoztatni (tevékenységi terület és OKJ szám szerint):
– Telefonos és elektronikus ügyfélkapcsolati asszisztens (Call Center) – OKJ szám: 52 347 03 – 3 fő
– Számítógépes adatrögzítő – OKJ szám: 31 346 02- 4 fő
– Marketing és reklámügyintéző – OKJ szám: 52 342 01 – 2 fő