Az EU-Solar Zrt. az elmúlt években közel 4700 engedélyeztetését végzett, a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi értékesítőjévé avanzsált és megkezdte a Growatt szervizpartneri hálózat kialakítását.

Mondhatnánk, hogy mesébe illő történet az EU-Solaré, de nem tesszük, mivel a cégnek sokáig gondot okozott, hogy rátaláljon azokra a megbízható napelemtelepítő szakemberekre, akik a legjobb minőségben végzik a munkájukat. A probléma gyökere, hogy a villanyszerelő végzettséggel rendelkezők jogosultak a napelemrendszerek kivitelezési és karbantartási munkálataira, ugyanakkor a villanyszerelő képzés tananyaga csak felületesen érinti a fotovoltaikus rendszerekkel kapcsolatos ismereteket és gyakorlatot. Innét kezdve lehet valaki profi villanyszerelő szakember, kellő szolár szaktudás nélkül könnyen hibázhat a telepítés során. Ezért az EU-Solar Zrt. mint felnőttképző intézmény EDU-SOLAR néven hiánypótló napelemszerelői szakmai képzéseket indít 2017. júniusa óta, melynek célja, hogy a szolár iparág robbanásszerű fejlődése következtében megnőtt szakemberigényt kielégítse. “Eredményeink és tapasztalatunk garanciát nyújtanak arra, hogy a nálunk megszerzett tudás 100%-ban piacképes! Célunk olyan szakemberek képzése, akik megfelelő szakértelemmel, megfelelő minőségben látják el a napelemes rendszerek kivitelezését, karbantartását, szervizelését.” – mondta Petréné Kárpáti Hortenzia, felnőttképzési szakmai vezető.

 

Az EDU-SOLAR a hatályos felnőttképzési jogszabályoknak megfelelően szervez képzéseket. Jelenleg három fő területre tagolódnak az oktatások:

  • Kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója: A képzést sikeresen teljesítő villanyszerelők a jövőben a telepítési és karbantartási feladatok mestereivé válhatnak.
  • 50 kW alatti napelemrendszerek installálása és üzemfenntartása: A szabadpiaci képzés kiemelt munkaerőpiaci igényre reagál, olyan szakembereket oktat, akik a jövőben a telepítési és karbantartási munkálatokat hivatottak elvégezni.
  • Growatt inverteres napelemrendszerek karbantartója – hivatalos Growatt szervizpartner: A képzés célja a napelemszerelők továbbképzése, melynek során megismerik a Growatt inverterek és kiegészítőik telepítésének, beüzemelésének módját, paraméterezését, programozását, elsajátítják a pontos hibafelismerést és azok szakszerű javításának módját. A sikeres vizsgázók számára az EU-Solar Zrt. igény esetén együttműködési megállapodás keretében folyamatos szervizelési-karbantartási munkát közvetít az ország területén.

A résztvevők az elméleti tudás mellett, a gyakorlatban is tapasztalatot szereznek a napenergia-hasznosítás területén. Az intézmény különböző héjazatú demo tetőket, speciális szerszámokat és védőfelszerelést biztosít a gyakorlás során. Az EDU-SOLAR képzései megoldást jelentenek a hazánkra jellemző szakemberhiányra, amellett, hogy nagyban hozzájárulnak a napelemes iparág fejlődéséhez és a megújuló energiaforrások népszerűsítéséhez.

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!