Az EU-Solar Zrt. munkatársai az utóbbi fél évben azon dolgoztak, hogy különböző minőségbiztosítási rendszerek alapjait fektessék le. Cégünk célkitűzése első körben az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR) és az ISO 50001 Energiairányítási Rendszer (EIR) bevezetése és működtetése volt.

A bevezetni kívánt irányítási rendszerek tanúsításáért olyan céget kívántunk megbízni, amely megfelelő szakmai tapasztalattal és nemzetközi hátérrel rendelkezik minőségbiztosítás terén. Ezért esett a választásunk a QSCert Kft-re. Ez a vállalat egy német-szlovák alapítású, több országban is megtalálható, akkreditációval foglalkozó cég, melynek központja Zvolenben, Szlovákiában található. A QSCert s.r.o-ról még fontos tudni, hogy Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb tanúsító testülete, mely folyamatosan építi ki nemzetközi hálózatát.

A 2019. júliusában megtartott belső és külső AUDIT során megtörtént az EU-Solar Zrt. Koksz utcai telephelyének bejárása és az összeállított dokumentáció teljes ellenőrzése. A rendszernek való maximális megfelelés mellett a QSCert szakembere a tanúsítás lebonyolítása alkalmával további építő jellegű javaslatokkal látta el vállalatunkat, melyek által irányítási rendszerünket a közeljövőben is tovább tudjuk fejleszteni. A megfelelő felkészültségnek és a kialakított környezeti állapotoknak köszönhetően az AUDIT sikerrel zárult, így cégünk 2019.07.29-től hivatalosan is megkapta az ISO 14001-es tanúsítványt.

Az EU-Solar által megszerzett ISO 14001-es tanúsítvány az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.qscert.hu/buxus/generate_page.php?page_id=126168

Mi is az az ISO 14001? Mit jelent ez az EU-Solar Zrt. esetében?

A Környezetközpontú Irányítási Rendszer lényege, hogy céges szinten, de a Koksz utcai telephelyünkre koncentráltan környezettudatos magatartást tanúsítsunk. Ebbe beletartozik a hulladékok megfelelő gyűjtése és elhelyezése mellett a mindennapi cégműködésből származó károsanyag-kibocsátás csökkentése, valamint az esetleges környezeti károk elkerülése. Az EU-Solar Zrt. tevékenységi köre nem tekinthető pontszerűnek, hisz a napelemes rendszerek telepítését egész Magyarországon végezzük, és a megújuló energia hasznosításával az egész bolygó állapotára is jelentős hatást gyakorlunk. A végzett tevékenység és az országos lefedettség ugyanakkor jelentős felelősséggel is jár. A széles beszállítói és alvállalkozói körünk felé hasonló elvárásokat támasztanunk, mint amit magunktól is elvárunk. Ennek érdekében a cégünk által biztosított képzésekbe integráltan igyekszünk tudatosítani alvállalkozóinkkal a telepítéshez tartozó környezettel szemben tanúsított megfelelő magatartást is. Emellett jelenleg is kialakítás alatt van az a beszállítói/alvállalkozói minősítési rendszer, amely a környezeti szempontokra ugyancsak nagy hangsúlyt fektet.

Természetesen a munka ezzel nem zárult le, hisz a kialakított rendszert fenn is kell tartani, mindezért cégünk működése folyamatos monitoring alatt áll. Az elnyert tanúsítás 1 év múlva kerül felülvizsgálatra. Vállalatunk az ISO 50001-es Energiairányítási rendszer bevezetését szintén a 2019-es évben tervezi, míg az ISO 9001-es szabvány jogosítványát a következő évben tervezi megszerezni.

Tudja meg mennyibe kerül egy napelemes rendszer! Kérjen ajánlatot, az ingyenes kalkulációt követően 15 percen belül személyre szabott, részletes árajánlatot küldünk!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége? Tudja meg MOST!

Kalkulátorunkkal pár perc alatt kiszámolhatja, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége. A kalkulációt követően 5 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk. Kattintson, ha nem akar heteket várni egy árajánlatra!