Egy mindenki számára élhető bolygóért nagyon sok mindent tehetünk egy kis odafigyeléssel. A fenntartható jövő kialakításában kiemelten fontos, hogy ne bánjunk pazarlóan a rendelkezésünkre álló – nem, vagy csak hosszú távon megújuló – erőforrásokkal. Ugyanakkor több olyan még kiaknázatlan lehetőség is van, amiben olyan potenciálok rejlenek, amelyek teljességében át tudják rajzolni a jelenlegi társadalmi-gazdasági berendezkedést úgy, hogy azzal egy fenntarthatóbb jövőt tudjunk építeni. Ilyen például a napenergia napelemek általi hasznosítása is. Következő cikkünkben e technológiának a környezetvédelemben betöltött szerepéről tudósítunk.

MOST ÉPÍTJÜK A JÖVŐT, MOST KELL CSELEKEDNÜNK!

Az utóbbi évszázadok egyértelműen a fosszilis energiahordozók hasznosításával teltek, azonban ezekkel kapcsolatban két probléma is felmerült napjainkra:

  • egyrészt mennyiségük véges, és közel vagyunk már a még gazdaságosan kitermelhető források kimerüléséhez,
  • másrészt használatukkal olyan részecskéket (gőzöket, gázokat és porokat) juttatunk a légkörbe, amelyek a környezetet és az emberi létet is károsítják.

A fejlődésnek azonban nem állhatunk az útjába, mindezért fontos, hogy tudatosuljon mindenkiben, hogy a környezetvédelem már rég nem csak a jelen állapotok helyreállításáról szól, hanem a következő évtizedekről, évszázadokról, vagyis már gyermekeink, unokáink jövője a tét. Sokan csak hangoztatják a környezet védelmének fontosságát –, ami alapvetően fontos ugyan a tudatos nevelés és az eszme terjesztése szempontjából –, ugyanakkor cselekedni is szükséges ennek érdekében. A fenntartható jövő kialakításában pedig az állami és a gazdasági szféra mellett a lakosságnak is kiemelt szerepe van.

NAPELEMEKKEL A KÖRNYEZETÉRT

Pozitívumként említhető meg, hogy egyre népszerűbb tendencia, hogy az emberek életstílusukat nem luxuscikkekkel, hanem társadalmi felelősségvállalásukkal fejezik ki. Ennek egyik klasszikus eszköze a napelem is. Egy napelemes rendszerrel ugyanis mindenki láthatja, hogy az adott ingatlan tulajdonosa környezettudatos, felelősségteljes ember/vállalkozó, aki zöldenergiával biztosítja épülete áramszükségletét.

Mára már egyértelműen kijelenthető, hogy a napelemes rendszerek forradalmasították az energiaipart. Nagy előnyük, hogy szinte bárhol alkalmazhatók, és tisztán, emisszió nélkül állítják elő a szükséges energiát. A napelemekkel történő energiatermelés további nagy pozitívuma, hogy egyszerűen méretezhetők az adott fogyasztási igényekhez. A napelem panelek gyakorlatilag korlátlan mennyiségben összeköthetők, így akár az 1-2 kW-os háztartási méretű kiserőművektől az 1-2 GW-os napelemparkokig telepíthetők.

A napelemes rendszerek energetikai és környezeti szempontú előnyei a következők:

  • drasztikusan lecsökkenti, vagy meg is szünteti az adott ingatlan külső (hálózati) energiaigényét,
  • működtetésük zéró emisszióval jár,
  • védi a tetőt és az ingatlant a nem kívánatos hőhatás ellen,
  • a napelemes rendszerek képesek megtermelni az elektromos fűtéshez kellő energiamennyiséget is,
  • alkalmazásukkal a nyári hűtéshez szükséges energia is zöld úton kerül előállításra.

Abban pedig, hogy Ön is környezetbarát magatartást tanúsíthasson, és saját napelemes rendszerrel rendelkezzen az EU-Solar Zrt. nyújthat segítséget. Vállaltunk a tervezéstől, a hitelügyintézésen és engedélyeztetésen át, egészen a telepítésig segítséget biztosít a megvalósításban. Az adminisztrációs terhekkel sem kell törődnie, mert szakképzett munkatársaink mindent elvégeznek Ön helyett! Széleskörű tapasztalatunk és termékeink pedig biztosítékot nyújtanak arra, hogy egy minőségi napelemes rendszerrel Önnel együtt építhessük a fenntartható jövőt. Csatlakozzon Ön is közösségünkhöz, és együtt tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a Földet jobb állapotban adjuk át gyermekeinknek, mint ahogy azt apáinktól megkaptuk!

A környezet védelméhez Ön is hozzájárulhat azzal, ha napelemes rendszert alakít ki. Amennyiben Ön is szeretne saját napelemes rendszert, kérjen ajánlatot! Az ingyenes kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldünk Önnek.

Váltson napenergiára, váltson a kiszámíthatóságra!

A folyton változó világpiaci helyzetben, az elszálló villanyárakkal szemben a napelemes rendszer jelentheti a biztonságot, a kiszámíthatóságot.